BOKOMSLAG.gifBoken är en spännande biografi och en ärlig skildring av en invandrares liv. Den beskriver de stora kultur- och religionskrockarna som möter en ung nordafrikan när han lämnar sitt hemland för att söka ett bättre liv i Sverige. Berättelsen om Broder Mose är en viktig pusselbit för att förstå vårt mångkulturella samhälle – oavsett om läsaren är infödd svensk eller invandrare, kristen, jude eller muslim.

När du öppnar den här boken bjuds du med på en ovanlig resa. Först går den till en exotisk kultur på en annan kontinent där folket bor i utgrävda sandstensgrottor omgivna av öken och ett helt annat tänkesätt. Du får följa en ung pojke som får sin veckopeng genom att sälja skorpioner han har fångat. Du får möta en tonåring som söker efter kärlek och äventyr. En ung man som upplever att dörren till en hoppfull framtid i hemlandet stängs. Då kliver han på en båt till en annan kontinent.

Mose, som livsresan handlar om, hamnar i en europeisk storstad, men dörrarna vill inte riktigt öppna sig och framtiden måste finnas någon annanstans. Så hamnar han i Sverige. Hemlös knackar han en kylig natt på en dörr i hopp om att få sova inomhus i värmen…

Den stora kalla dörren stängs framför ögonen på honom och han fortsätter att irra omkring i Stockholms kylan. Någon timme senare knackar han för tredje gången mot all logik på samma dörr. Och nu släpps han in. Den öppnade dörren visade sig bli början till en resa som var ännu större än den från sand till snö. En både inre och yttre resa – som ställde allt på sin spets.

Boken ”Alla dörrar var inte stängda” beställer du genom att maila kartago@degodanyheterna.se. Ange namn, adress och antal i ditt mail.
Pris 200 kr + porto.